Vapování jako alternativa při odvykání kouření

Vapování neboli kouření elektronických cigaret je méně škodlivé pro zdraví než kouření tradičních cigaret. Je také alternativou k jiným doplňkům, které pomohou kuřákům na cestě ke zbavení se závislosti na kouření. Pojďte tedy blíže prozkoumat tuto problematiku a zbavit se závislosti na kouření jednou provždy. 

Vapování samozřejmě není úplně zdravou variantou kouření. Není tedy ideální doporučovat ho nekuřákům či mladým lidem. Pokud však již jste uživateli tradičních cigaret, bojujete se závislostí a jednou provždy byste s ní chtěli skoncovat, je přechod na elektronickou cigaretu vhodným krokem. 

Jak může vapování pomoci se závislostí na cigaretách?

Při vapování se dostává nikotin do těla pomocí páry, nikoliv pomocí kouře jako u tradiční cigarety. Elektronické cigarety jsou plněny tzv. e-liquidy, které se skládají z  propylenglykolu, rostlinného glycerolu, ovocné či jiné příchuti a nikotinu. U elektronických cigaret si může uživatel regulovat množství nikotinu, a tak si sám snižovat dávku, což může pomoci s odvykáním kouření. V cigaretách se ukrývá mnohem větší množství škodlivých látek, jako je dehet, toluen, amoniak či methanol. Tyto látky negativně působí na lidské zdraví, negativně ovlivňují nejen činnost plic či srdce, ale také například způsobují neplodnost. 

Elektronická cigareta je tedy zdravější variantou kouření. Při snižování dávky nikotinu je navíc uživatel schopen se ze závislosti na nikotinu plně vyléčit. Samozřejmě není možné přestat kouřit ze dne na den, jestliže jste zvyklí kouřit několik let dvacet cigaret denně. Kuřáci by měli dávku nikotinu snižovat postupně.

 Pokud jste silný kuřák, bude pro vás ideální začínat s 12–20 mg nikotinu v e-cigaretách typu MTL nebo s 6 mg nikotinu v e-cigaretách typu DL. Dávku nikotinu postupně snižujte a uvidíte, že je možné úspěšně se ze závislosti vyléčit. S kouřením e-cigaret se také pojí příjemná chuť dle vlastních preferencí od ovocné přes mentolovou až po čokoládovou. Nejen, že se zbavíte závislosti na nikotinu, ale na rozdíl například od nikotinových náplastí budete mít z odvykání kouření příjemný zážitek.

 Nebojte se změny a vyzkoušejte elektronické cigarety. Tipy, jak na správný výběr elektronické cigarety, e-liquidu či další informace ze světa vapování se dozvíte v našich dalších článcích. Vapování je bezpečnější a chutnější variantou pro vaše tělo, skoncujte proto s cigaretami ještě dnes.

Používáme ověření věku Adulto